Sunday, June 12, 2011

mixed grill

Ο Έτερος σχολίαζε χθές ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας τέλεσε τα εγκαίνια γηπέδων φούτσαλ στον Πύργο Τυλληρίας.

«Ξέρεις άλλη χώρα που ο πρόεδρος της κάμνει εγκαίνια γηπέδων φούτσαλ?» με ρώτησε.

Του είπα ότι το θέμα δεν είναι το περιεχόμενο αλλά η πράξη. Δεν έχει σημασία τι εγκαινιάζει αλλά το γεγονός ότι νιώθει την ανάγκη να εγκαινιάσει κάτι. Ο πρόεδρος Χριστόφιας που είναι αριστερός εγκαινιάζει γήπεδα φούτσαλ, στο μέλλον που ενδεχομένως να έχουμε και πάλι δεξιό πρόεδρο θα εγκαινιάζει προτομές αγωνιστών. Όσοι δεν πρόλαβαν να τιμηθούν με την «πρώτη κατανομή» (βλέπε Κυβέρνηση Κλαίρης και Κληρίδη) μπορούν να ευελπιστούν στην επόμενη δεξιά κυβέρνηση που θα σιασιάρει να τοποθετήσει μια προτομή σε κάθε ραχούλα.

Σε εγκαίνια να βρισκόμαστε δηλαδή.

Κατά τα άλλα χαλαρά. Η μετακόμιση προχωρά με αργούς ρυθμούς, κυρίως διότι κάθε φορά που ανοίγουμε ένα συρτάρι για να το πακετάρουμε, καθόμαστε ένα δίωρο να βλέπουμε φωτογραφίες και να θυμόμαστε τα παλιά και να θαυμάζουμε παλιά μαγιό μας και παλιά παρεό μας και κοίτα πως έκανα τα μαλλιά μου εδώ, και θυμάσαι αυτό το φόρεμα και αυτό το γράμμα και αυτή την κάρτα και πάει λέγοντας.

Πως αντιλαμβανόμαστε τη διάσταση του χρόνου, ανακάλυψα, έχει μεγάλη διαφορά όσο μεγαλώνουμε. Παράδειγμα:

Η μαμά Δρακούνα έχει ένα μικρό βίντεο από το γάμο της. Είναι μια ερασιτεχνική απόπειρα του 1973 (με χρώμα αλλά χωρίς ήχο), περίπου 10 λεπτών. Βασικά βλέπεις λίγα πλάνα από την εκκλησία, λίγα πλάνα από το ξενοδοχείο και λίγα πλάνα από το τραπέζι που έκαναν για τους συγγενείς. Το έκανε ένας θείος μου που έχει μανία με τη φωτογραφία. Το βίντεο αυτό έγινε σε ταινία (από εκείνες με καρούλι) και για να το δεις έπρεπε να έχεις ειδικό μηχάνημα προβολής (πάνω σε άσπρο τοίχο και να είναι σκοτεινά και ρετρό). Είδα για πρώτη φορά αυτό το βίντεο όταν ήμουν 4-5 χρονών. Θεωρούσα πάντοτε ότι ήταν ένα παμπάλαιο βίντεο μουσειακής αξίας, διότι ακριβώς έγινε σε κάποια φάση της οικογένειας μου που δεν υπήρχα. Εφόσον δεν υπήρχα όταν έγινε, ήταν αρχαίο.

Πολύ αργότερα αντιλήφθηκα ότι όταν πρωτοείδα το βίντεο, δεν ήταν τόσο παλιό όσο φανταζόμουν, το πολύ να ήταν 5-6 χρονών. 3-4 χρόνια μετά το γάμο τους είχα γεννηθεί επομένως δεν απεικόνιζε μια μακρινή εποχή του παρελθόντος. Τώρα με τη μετακόμιση, η κουκλάρα εντόπισε το βίντεο του γάμου μου και έβαλε να το παρακολουθήσει. Από τα σχόλια που έκανε κατάλαβα ότι όπως και εγώ για το βίντεο της μαμάς Δρακούνας, νιώθει ότι βλέπει μια στιγμή του μακρινού παρελθόντος που δεν είναι μέρος της και επομένως για αυτήν είναι αρχαία. Και όμως, το βίντεο αυτό ούτε δέκα χρονών δεν είναι.

(η μαμά Δρακούνα πήγε πρόσφατα και έκανε το βίντεο του γάμου της ψηφιακό. Κάτσαμε όλοι μαζί να το ξαναδούμε. Οι παραπάνω από τους μισούς καλεσμένους που εμφανίζονται στα πλάνα, είναι πλέον μακαρίτες. Μας έπιασε κατάθλιψη και το φυλάξαμε).   

7 Comments:

At 13 June, 2011 08:46, Blogger Meropi said...

Βρε Δρακούνα μου, έχω μια απορία, την εξής: τι είναι "φούτσαλ"????

 
At 13 June, 2011 09:50, Anonymous ματιλτα said...

Με τα επιτόκια στην Γερμανία 1.8% τζαι στην Κύπρο 7% (αν τα καταφέρεις τζαι δώκουν σου δώκουν δάνειο, γιατί προς το παρόν διούν τα της κυβέρνησης να συντηρά το αδηφάγο δημόσιο τομέα), εν μπαίνει θέμα αν η Κύπρος εννα πατήσει - εν ήδη παττισμένη.

'Αμαν πάει η Ελλάδα πουκάτω (αφού την κρατήσουν με τον ορρό για ακόμα 2 χρόνια τζαι μετά αφήκουν την να φουντάρει) σάστα τζαι εγύρασι.

Οπότε ας αφήσουν τα φούτσαλ τζαι τα πούτσαλ (γήπεδα μερόπη μου) τζαι ας κάμουν τζείνον που έππεσεν στο αππάϊ τους, αφού εν κυβέρνηση να κάμουν: ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΖΑΙ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Για να ξιδηθούμε που το άρμα της Ελλάδας (ας όψουντε οι τράπεζες που τα εκαταφέραν τζαι εδήσαν μας) που μας τραβα μαζί της στον γκρεμμό θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ κ. Χριστόφια μου. Τωρά.

 
At 13 June, 2011 19:46, Blogger the Idiot Mouflon said...

This comment has been removed by the author.

 
At 13 June, 2011 19:47, Blogger the Idiot Mouflon said...

Η κουκλάρα στο μέλλον όχι μόνο θα αντιληφθεί ότι τα early 00'ς δεν είναι αρχαία ιστορία αλλά μπορεί να καταλάβει ότι δύναται και τα 80'ς να ξαναζήσει και τα 90'ς.
Απομένει να το αντιληφθούμε και εμείς

 
At 13 June, 2011 23:47, Anonymous Anonymous said...

Το θετικό εν ότι ως τον τζαιρό που ενναν στην ηλικία σου η κουκλάρα τζαι μπορεί να ξανακάτσει να δει τον γαμο σου, με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστημης οι δικοί σου καλεσμένοι δεν θα είναι μακαρίτες, απλά θα περνούν την τρίτη κρίση μέσης ηλικίας

 
At 14 June, 2011 23:57, Blogger Tsekouladoura said...

Πικρογλυκο post, κατι οπως τα editorial που γραφουν καθε Αυγουστο (που τα γραφουν actually Ιουλιο) για το κυμα που σκαει στην αμμο αφήνοντας βοτσαλάκια και ξεχασμένα κουβαδακια, και τα χρονια που περνουν με καθε ρουφηξια του ποτου του συγγραφεα, που πάντα θα είναι φραπεδια/mojito/cuba libre/margarita αλλα ποτέ αϊρανιν.
Καλο καλοκαίρι ρα! Sea view in protaras!

 
At 27 April, 2020 20:25, Blogger yanmaneee said...

fila
supreme clothing
nike air max 270
fitflops sale clearance
yeezy
kobe sneakers
converse
moncler jackets
coach handbags
curry 7 sour patch

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.