Tuesday, March 18, 2008

ΟΚ! Δρακούνα

Έβλεπα όνειρο ότι αγόραζα Bollywood DVDs από Πακιστανούς στην παλιά Λευκωσία. Ευτυχώς είχαν αγγλικούς υποτίτλους και δεν θα έχανα από την υπόθεση. Στο ταμείο με εξυπηρέτησε Φιλιππινέζα με μπικουτί που προσπάθησε να μου πουλήσει faux bijoux σε τιμή ευκαιρίας αλλά αρνήθηκα. Στην επιστροφή, στο round about του Προεδρικού το ράδιο του αυτοκινήτου έπαιζε το «Like a Virgin» της Madonna. «How appropriate,» σκέφτηκα, και κάπου εκεί ξύπνησα διότι η κουκλάρα ήθελε σημασία.

Μετά από μιάμιση ώρα διακοπής (από τον ύπνο μου) οι Πακιστανοί και τα DVDs δυστυχώς πήγαν περίπατο. Μέχρι να ξανακοιμηθώ πήγε 3 (το πρωί).

…Είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του OK! Κύπρου. Του «περιοδικού των διασήμων» (δωρεάν με την Κυριακάτικη εφημερίδα «Σημερινή»). Είμαι η δαιμόνια Νανά Δράκου, που μαζί με τη φιλενάδα και συνάδελφο μου Πίτσα Νταλάρα, καλύπτουμε με τρομερή επιτυχία το θέμα «Κύπριοι celebrities». Καλύπτουμε «fashion», γράφουμε «Flashes» και «Hot New Stories».

Ποιαν παντρεύεται ο νέος hot ποδοσφαιριστής από το Μάμμαρι? Την childhood sweetheart του φυσικά, που τον στηρίζει και του συμπαραστέκεται. «Ο Γιώργος είναι για μένα το παν» δηλώνει με νόημα, και η δαιμόνια πέννα της Νανάς παίρνει φωτιά.

Παντρεύεται όμως και η Γεωργία Αχιλλέως, πρώην παρουσιάστρια, νυν ιδιοκτήτρια/ πωλήτρια μπουτίκ. «Η Γεωργία είναι το κορίτσι που κάθε άντρας θα ήθελε να γνωρίσει», δηλώνει στην Πίτσα ο «καλός» της και εμείς τον πιστεύουμε.

«Παίρνουν οι πιστωτικές μας κάρτες φωτιά» όταν πάμε shopping με την Ήβη Κυπριανού και τον Νίκο Ανδρονίκου. «Αυτή είναι Κριός και αυτός Ταύρος. Αυτός πίνει double espresso και αυτή δεν πίνει ποτέ καφέ! Τα ζώδια και οι συνήθειες του ζευγαριού μπορεί να είναι πέρα για πέρα σε αντίθεση, όμως αυτοί εξακολουθούν να διαψεύδουν τις προβλέψεις» μας λέει μια φίλη τους και συγκινούμεθα (να μην σου πω σηκώνεται η τρίχα μας) που παρά τις αντίξοες συνθήκες, αυτό το ζευγάρι είναι ακόμα μαζί.

Ακολουθώ στο red carpet των Madame Figaro Awards τις Κύπριες wannabe κυρίες των τιμών. Βλέπω να δολοφονούνται με χάρη συνολάκια Jil Sander, Oscar de la Renta, Chanel και Stella McCartney (νομίζω). It’s murder on the dance floor, baby!! Μεταξύ εμού και της Πίτσας εντοπίζουμε 2 Μενεγάκες, 1 Εβελίνα Παπούλια, 1 Paris Hilton, 1 πελλή που την πόρτα και 3 απροσδιορίστου στυλ wannabes που μας παραπέμπουν η μια στη ρομαντική δεκαετία του 30, η άλλη στη ρομαντική δεκαετία του 60, και η άλλη στην ρομαντική γκαρνταρόμπα Ρώσου χορευτή μπαλέτου (την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης) που όμως είναι fan του David Bowie (φάση δεκαετίας του εβδομήντα) και που έχει αυτομολήσει στη δύση μετά που είδε το έργο «Rocky ΙΙ».

Η Ramona Philip μου λέει εμπιστευτικά ότι το φόρεμα της είναι δημιουργία Ramona Philip. Πριν προλάβω να γράψω ότι η οικονομική ύφεση έχει πλέον αναγκάσει το Κυπριακό star system να ράβει μόνο του τα ρούχα του όπως τη γιαγιά μας την καλή που έχει κότες στην αυλή, η Πίτσα με προλαβαίνει με την πληροφορία ότι η Ramona είναι «η ίδια designer μωρή άσχετη!» Όπως designer είναι και η Παραλιμνίτισσα (από το Παραλίμνι ΤΩΡΑ στη Λευκωσία) Αφροδίτη Χατζηρακλέους, Aphrodite Hera to you baby (έχει 2 ολόκληρες αδερφές να ντύσει).

Κάνω γρήγορα το συνειρμό ότι και ο παππούς μου που φορούσε σώβρακα που του έραβε η γιαγιά μου δεν φορούσε απλώς σώβρακα αλλά designer σώβρακα, αλλά συγκρατούμαι διότι αυτό δεν είναι «juicy νέο» που θέλουν να διαβάσουν οι hip αναγνώστριες του ΟΚ!.

Ανυπομονώ για το up and coming Cyprus Fashion Week. Το έχω ήδη σημειώσει στην ατζέντα μου, οι wannabes ψάχνουν βράση ρούχα να βάλουν, και η Πίτσα ξεκίνησε το countdown….



H Δρακούνα, με πιτζάμα Marks & Spencer και t-shirt Zara basics που παραπέμπει σε αγουροξυπνημένη/αναμαλλιασμένη μάνα, κατευθύνεται προς την κουζίνα να πιει καφέ να ανοίξει το μάτι της. Καθώς εντοπίζει το πουκάμισο της δουλειάς που ψάχνει ο Έτερος σκέφτεται ότι «…όπως κάθε γυναίκα βέβαια, φροντίζει να δίνει την πινελιά γούστου και στυλ στην γκαρνταρόμπα του αγαπημένου της…. άλλωστε, δεν χρειάζεται να είσαι προκλητικός για να είσαι chic!»

12 Comments:

At 18 March, 2008 13:24, Anonymous Anonymous said...

den tha mporousa na simfwnisw perissotero me auto to post kai anaferomai sto OK! otan to diavasa skeutomoun eimai ontos kipria i mipws metoikisa sto hollywood kai den to pira xampari. gt tosi glamouria made in cyprus den exw ksanadei. pathame overdose ontos!

 
At 18 March, 2008 13:56, Blogger ctrl-alt-backspace said...

Να κόψεις τα έντυπα του ΔΙΑ Δρακούνα, χαλούν σε ;)

Ωραίο post!

 
At 18 March, 2008 14:29, Blogger Έλατο Χελιδόνι said...

This comment has been removed by the author.

 
At 18 March, 2008 15:37, Anonymous Anonymous said...

Πολύ product placement έππεσε σήμερα...

 
At 18 March, 2008 16:40, Blogger Demetris said...

Eftinisen toso polla i koka?!

 
At 18 March, 2008 18:59, Anonymous Anonymous said...

Τι να πω..! Συγχαρητήρια για τα καυστικά και άλλο τόσο αληθινά σχόλια.

Να καταλάβουν κάποιες επιτέλους ότι αυτός ο μιμιτισμός τύπου "έχουμε και στην Κύπρο Όσκαρ" έχει καταντήσει γελοίος και οι μόνες που αλληλοθαυμάζονται και αλληλοτρώγονται είναι αυτές που λαμβάνουν μέρος. Άσε που ελάχιστες είναι κομψά ντυμένες. Ξυπνήστε κοπέλλες μου. Δεν σας πάνε όλα τα design ρούχα. Πρέπει να διαθέτετε και κάποιο σώμα τέλοσπαντων και κάποια αίσθηση του καλού γούστου. Οι παραπάνω ότι και να κάνουν είναι και παραμένουν "χωρκάτισσες" (no offense. Καμμία σχέση το χωρκάτικο με τα χωριά. Μπορείς να είσαι κάλλιστα Λευκωσιάτισσα, βουττιμένη στο design και να είσαι η μεγαλύτερη χωρκάτισσα). Πληθώρα παραδειγμάτων στο ΟΚ.

Ουφ. Έφκαλα το που μέσα μου επιτέλους!!

 
At 19 March, 2008 01:23, Anonymous Anonymous said...

Είναι που μόλις ανακαλύψαμε τα 80'ς. Μας πήρε 20 χρόνια αλλά τώρα που το πιάσαμε -το νόημα- δεν το αφήνουμε που να χτυπηθούν κάτω 40 σχεδιαστές μόδας μαζί με τα πεκινουά τους.

Η Δυναστεία κάνει comeback και όποιον πάρει ο χάρος....

Υπομονή όμως...σε λίγο θα πάρει σειρά η Στέφανι Φορεστερ κι εκεί να δείτε γκλάμουρ και design...

 
At 22 March, 2008 08:42, Anonymous Anonymous said...

Οι fashion designers in Cyprus πουλούν τις δημιουργίες τους, λες τζαι εν ο Γκοτιέ ή ο Βερσάτσε. Φαντάσου τωρά που εννα συμμετάσχουν τζαι σε fashion week. Ποιος τες πιάνει!!!

 
At 20 August, 2009 22:46, Anonymous ιων said...

Λυπούμαι πάρα πολλά που καταστρέφονται δέντρα για να γίνει χαρτί να γράψουν ότι ασχετο νομίζουν ενδιαφέρει και να το δώσουν δωρεάν. Υστερα λαλούν μου ότι στα χωρκά τα παλιά χρόνια που καθόντουσαν οι γυναίκες στο στενό τα καλοκαιριάτικα βράδυα και κουβέντιαζαν στη δροσιά, ότι "εκουτσομπόλευαν". Ατε ολάν, σήμερα το μεγαλύτερο κουτσομπολιά είναι σε τούτα τα περιοδικά. Νομίζουν ότι μας ενδιαφέρουν τα ρούχα τους τζιαι τα παπούτσια τους τζιαι τα σπίθκια τους;;; το μάτι μας, τζιαι το σιέριν μας εν χορτάτον παρόλον που μπορεί να μεν μας κανεί ο μισθός να περάσουμεν τον μήναν. Κρίμαν στον χαρτίν που πετάσσεται, τζιαι στον νουν όσον έχουν που σπαταλούν για να αλληλοδιαφημίζονται.

 
At 26 June, 2018 11:18, Blogger Unknown said...

qzz0626
puma outlet
columbia sportswear
christian louboutin outlet
toms shoes
van cleef & arpels jewelry
air jordan 12
pandora charms
adidas soccer shoes
ugg boots
bape clothing

 
At 05 November, 2018 03:53, Blogger Unknown said...

red bottom shoes
adidas yeezy boost
paul george shoes
nike air max 2017
mbt shoes outlet
hogan outlet
nike polo
michael jordan shoes
yeezy shoes
adidas superstars

 
At 03 May, 2019 10:29, Anonymous Obat Penghilang Selulit said...

Thank you, the article is very petrifying

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.