Monday, February 05, 2007

Καζαμίας εγκυμοσύνης

Ακολουθεί Καζαμία για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου και αλίμονο της αν δεν γίνει όπως τα περιγράφω.

Φεβρουάριος: Αισίως τελειώνω τον τρίτο μήνα και μπαίνω στον… τέταρτο (ρίξε ένα standing ovation για το μαθηματικό μυαλό). Οι αναγούλες θα κοπούν δια ροπάλου, η υπνηλία επίσης και θα γίνω κάτι σαν βρικόλακας - party animal – sexy mama. Η κοιλιά παραμένει σε λογικά επίπεδα, άμα ρουφήξω αρκετά, ξεγελώ ακόμα και τη μαμά Δρακούνα ότι δεν είμαι έγκυος. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω από 2 δέκατα του δευτερολέπτου δεν μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου. Πόσοι να αναπνεύσουμε σε αυτό τον οργανισμό! Το τεκνό αποφασίζει επιτέλους αν θα γίνει γκόμενα ή γκόμενος αλλά επειδή δεν ξέρεις καμιά φορά, λέμε να περιμένουμε να ενηλικιωθεί για να βεβαιωθούμε.

Μάρτιος: Μπαίνει η άνοιξη. Ανθίζουν τα λουλούδια. Καρποφορούν τα δέντρα. Από όλα αυτά για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει τίποτα, μόνο να ανοίξει λίγο ο καιρός να μην χρειάζεται να φορώ 6 layers ρούχων κάθε φορά που θέλω να μετακινηθώ. Ναι, ξέρω ότι ζω στην Κύπρο. Είμαι τουρτούρα και είναι πρόβλημα μου. Το τεκνό κάθεται σταυροπόδι (τώρα που διαθέτει και πόδια) μέσα στη μήτρα και αναλογίζεται την αβάστακτη ελαφρότητα του είναι. Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, ανακαλύπτει ότι έχει και δύο χέρια που τρώγονται. Τα μασουλάει ευτυχισμένο.

Απρίλιος: Οι μάχες συνεχίζονται αμείωτες για το πώς θα είναι το όνομα του τεκνού. Δεν αγχωνόμαστε όμως διότι έχουμε άλλους 3-4 μήνες να σφαχτούμε καταλλήλως. Το τεκνό αρχίζει να μεγαλώνει και από size Playmobil γίνεται size Barbie. Δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει εκατομμυριούχο, στο οποίο του υπενθυμίζουμε ότι λάθος μήτρα βρήκε να κατοικήσει, εμείς είμαστε παιδιά του λαού. Το τεκνό κάνει αίτηση για να μεταφερθεί σε πιο glamorous περιβάλλον. Απορρίπτεται λόγω του ότι στην αίτηση του ξέχασε να βάλει χαρτόσημο της λίρας.

Μάιος: Γράφω γράμμα στην Anna Wintour της αμερικάνικης Vogue για να την ευχαριστήσω που η μόδα φέτος θέλει τα ρούχα ριχτά και αερικά σαν ξέμπαρκος χίπης της δεκαετίας του 70. Μου θυμίζω την Έλενα Ναθαναήλ στο πιο χαρούμενο και με λιγότερο eye liner. Τα ρούχα είναι τόσο αερικά που δεν χρειάζεται να φορέσω καν maternity, πάω στο Zara και βγάζω τα μάτια μου σε λογικές τιμές. Το τεκνό κάνει σιωπηλή διαμαρτυρία προς συμπαράσταση των ανταρτών στην Κολομβία και του commandant Marcos. Αφού μόνο κόκκινο βλέπει εκεί που είναι, εξελίσσεται σε αριστερό. Πρέπει να το προσέξω αυτό.

Ιούνιος: Η κοιλιά μου λειτουργεί ως το κέντρο της Γης. Έχει το ίδιο gravitational pull με μια μαύρη τρύπα, μόνο που δεν επιβραδύνει το χρόνο αλλά επιμηκύνει την ανυπομονησία μου… ευτυχώς που δεν είμαι ελέφαντας. Προχτές στον ύπνο μου όταν γύρισα πλευρό, ο άξονας της Γης κουνήθηκε και κάτι πάγοι στο Βόρειο Πόλο έσπασαν. Λέω να κόψω τις μετακινήσεις. Το τεκνό ανακάλυψε ότι άμα με κλωτσήσει το κλωτσώ και εγώ πίσω. Θέλει να παίζει αυτό το παιγνίδι όλη μέρα. Σκέφτομαι να του αγοράσω Playstation για να με αφήσει ήσυχη. Τέλη του μηνός ο γιατρός μας ανακοινώνει με ύφος βλοσυρό ότι από τώρα μέχρι τη γέννα, κομμένο το sex λόγω κινδύνου να προκαλέσουμε πρόωρα τοκετό. Οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε θα γίνεται «εξωτερικά και manually»… πίσω στην early εφηβεία και το χούφτωμα δηλαδή… λέμε τα βράδια να πηγαίνουμε και σε ερημικά παρκάκια για το εφέ αλλά πλέον έχω γίνει βουβάλι και δεν λέει. Θα τρομάξουμε τα άλλα ζευγαράκια.

Ιούλιος: Κάθομαι ακίνητη και περιμένω. Μέσα στον κλιματισμό. Ο Έτερος επίσης. Το τεκνό ζει μια ευτυχία, απαγγέλλει Αρθούρο Ρεμπό και θέλει να το μοιραστεί μαζί μας αλλά εμείς δεν θέλουμε. Θέλουμε να πάμε διακοπές χύμα στο κύμα. Σκέφτομαι να στείλω το τεκνό πίσω στη μάνα του αλλά δεν γίνεται. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, λάθη δεν αναγνωρίζονται.

Αύγουστος: Το χάος. Η Αποκάλυψη. Το τέλος του κόσμου. Που πήγα και έμπλεξα.

9 Comments:

At 05 February, 2007 11:32, Anonymous Anonymous said...

...k apo Sempt. xazomama se prospa8eia prosarmogis k seiniditopoihshs ths neas pragmatikothtas!
:))

 
At 05 February, 2007 12:04, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Και με το family history που έχεις, ελπίζω ότι τον Αύγουστο δεν θα εκπληρώσουν οι Τούρκοι τον διακαή τους πόθο να μας κάνουν πόλεμο για τα πετρέλαια!

 
At 05 February, 2007 12:06, Blogger Fraoula said...

Wx aman, nai, dikio exei h Michaella! Twra 8umh8hka tis peripeteies ths mamas Drakounas. Kapoios na enhmerwsei ton Proedro epeigontws!

 
At 05 February, 2007 15:37, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δηλαδή θα σου προκύψει Λέων; Άχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααα... καλά να πάθεις!

 
At 05 February, 2007 16:40, Blogger Nobody said...

Σημασία έχει ο ωροσκόπος.

 
At 05 February, 2007 16:54, Blogger ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ said...

Κοιμήσου τώρα που μπορείς, γιατί αφού γεννάς Αύγουστο αναμένεται να ξανακομηθείς σαν άνθρωπος (και όχι σαν ζόμπι) τουλάχιστον μετά τα Χριστούγεννα.

 
At 05 February, 2007 18:58, Blogger YO!Reeka's said...

το χάος και η αποκάλυψη χα χα χα χα

 
At 05 February, 2007 19:44, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Σεπτέμβριος: αρχίζουν τα άγγου, οοο οοοο οοο, αγγου, και να σου τα ποστ για το πιό όμορφο κακκό, το πιό εύηχο ΓΚ Γκ ΄Αγκα, το πιό τριφερόν κωλομερούδι (χεσμένο η μή), τα πιό καλοφτιαγμένα δακτυλάκια, την πιό μακρυάν πουλλούν αν είναι γιός, το πιό τσαχπίνικο ουααα αν είναι κόρη.

 
At 06 February, 2007 02:53, Blogger Mario Christoforides said...

giea sou drakouna. ante me to kalo na fereis ston kosmo to polipo8ito aggeloudi sou. ali8eia onoma arxises na skeftese. egw lew na kaneis sindiasmo maria -... me kati allo. etsi 8a xei dyo giortes.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.